Minden családnak megvan a saját története

történetmeséló dokumentarista családfotózás gyerekfotózás család gyerek fotózás fotós boncsér orsolya szuzi és a naplopók storytelling familydocumentary

A játékosság és a spontanetiás az, amit a gyerekekben és a fotózásukban a legjobban szeretek. Minden család más. A kihívás, hogy ezt meg is mutassam.”

Dokumentarista családfotózás

A dokumentarista családfotózásba a rendetlenség is belefér, és az is, ha a 2 perc különbséggel sírsz a szomorúságtól és a nevetéstől. A családdal az élet káosz, de akkor a legjobb, ha zajlik…akkor is, ha ez elég fárasztónak tűnik, vagy épp családi fotózás zajlik.

Fotós csomagok

A fotózást rövid egyezetetés előzi meg: a családotokról, a napirendetekről, a helyszínről. Itt bővebben is olvashatsz a lehetőségeidről:

ÉLETÜNK EGY NAPJA

Minden családnak megvan a saját, egyedi története, és pontosan ez az, amit az egy napos fotózás a legőszintébben és legközvetlenebbül elmesél.

A “Day in the Life” sorozat pontosan az, aminek hangzik: egy egész napos dokumentarista fotózás rólatok, nagy hangsúlyt fektetve a portrékra is. Kora reggel kezdődik, amikor a gyerekek gyűrött pizsamában, ti pedig gyűrött arccal kimásztok az ágyból, és estig tart, ameddig az utolsó lámpát lekapcsoljátok a gyerekszobában.

Az egész napos fotózás a napi rutinotokat követi: ébredés, reggeli, fogmosás, öltözködés, közös játék, családi ebéd, kirándulás vagy látogatás a nagyinál, széles mosolyok és persze krokodilkönnyek (akár 5 percen belül).Ezek az egyszerű, mindennapi pillanatok teszik egyedivé és megismételhetetlenné a Ti családotok történetét.

10 órás fotózás, 150 db kép, slideshow

A NYARALÁS EGY NAPJA

Lakóautóval vágtok neki Európának? Először viszitek vitorlázni a gyerekeket, vagy kis házat béreltek a tengerparton, esetleg horgásztok a Balatonon? Örömmel veletek tartok, hogy dokumentáljuk ezeket a megismételhetetlen pillanatokat.

10 órás fotózás, 150 db kép, slideshow

EGY REGGEL TÖRTÉNETE

Ez a fotózás napkeltekor kezdődik és ebédidőben ér véget, a kettő között sok kalanddal: álmos hempergés az ágyban, hajnali horgászat, rendetlen konyha egy nagy családi reggeli után, piknik a szabadban, bevásárlás a piacon, játék a kertben vagy kirándulás városnéző busszal… Csak rajtad múlik, mi az, ami a délelőttbe belefér.

4 órás fotózás, 60 db kép (fekete-fehér és színes verzióban), slideshow

EGY DÉLUTÁN TÖRTÉNETE

Egy napos tavaszi vagy nyári délután tökéletes arra, hogy fotókat készítsünk rólatok. A fotózás a délutáni szieszta után kezdődik, és addig tart, ameddig az estipuszi elcsattan.

Használjuk ki a délutáni napfényt, figyeljünk felhőállatkákat, másszunk fára, fürödjünk a tóban, nézzük meg a naplementét, kempingezzünk a kertben, amíg be nem kergetnek minket a “csúnyogok”.

4 órás fotózás, 60 db kép (fekete-fehér és színes verzióban), Slideshow

“MINI” FOTÓZÁS

2 órás fotózás választott napszakban (reggel vagy délután), 40 db kép (fekete-fehér és színes verzióban)

Ajándékozz fotózást! Válassz a kuponok közül!

A fotózás olyan ajándék, amit egyformán jó ajándékba adni és kapni is. Sőt, ha véletlen kettő lesz belőle akkor dupla lesz az öröm.

MÉG TÖBB RÉSZLET

A HELYSZÍNRŐL

A szabadban és beltéren is fotózhatunk vagy akár meg is oszthatjuk a fotózásra szánt időt. A kültéri fotózásnál a legfontosabb a megfelelő helyszín és időzítés kiválasztása: ez lehet a kerted, egy park, kirándulóhely. A beltéri fotózás többnyire a családok otthonában zajlik. A boldog család mindig nagy rendetlenséggel jár.

A KÉPEKRŐL

A képmennyiséget közösen határozzuk meg, de általában nagyobb fotós anyagokat készítek. A fényelt képeket (ahol a téma engedi) színes és fekete-fehér verzióban küldöm, nagy felbontásban. A végeredmény a fotózás jellegéből adódóan egy változatos képanyag, ami ideális alapanyag lehet fotókönyvek vagy egyéb fotós ajándékok kidolgozásához is. (Szívesen segítek a nyomtatásban, tervezésben.)

AZ ÁRAKRÓL

Egy fotózás sok mindentől függ (pl. mekkora a családod, milyen közös programot szervezünk, mennyi ideig tart a fotózás, hogy szeretnél-e slideshowt vagy fotós könyvet). Írjatok, és közösen kitaláljuk, hogy mi az, amit szeretnétek, és milyen helyzetekben és helyszíneken érzi magát a családotok a legotthonosabban.

MAGAMRÓL

Kíváncsi vagyok: érdekel hogyan gondolkodnak és élnek mások. Sokat kérdezek. Szeretem a különféle válaszokat, nézőpontokat és történeteteket bármilyen munkámról legyen is szó. A legfontosabb számomra a családom, és egyik fő a témám is ez.

A fotózások során a legnagyobb kihívást a családok életében való részvétel jelenti: különböző életkorú és mentalitású gyerekekkel – és felnőttekkel – kell megtalálnom azt a közvetlen közös hangot, ami a fotókon is megjelenik.

Büszke vagyok rá, hogy családfotós munkáim több hazai és külföldi díjjal is elismerték.

Budapesten élek, de az ország egész területén és külföldön is vállalok fotózásokat. Kereshetsz gyerek és családi fotózással, családi események, nyaralások dokumentálásával vagy egyéb gyerekes dolgokkal kapcsolatban.